Tutorit

Hei uusi Tampereen Yliopiston psykologian fuksi! Tässä osiossa esitellään syksyn 2017 tutorit, jotta uusilla opiskelijoilla olisi mahdollisuus tutustua heihin jo hieman etukäteen. Tutorit auttavat fukseja pääsemään opinnoissa alkuun, tutustuttavat yliopistomaailmaan ja tietysti uusiin opiskelutovereihin.

Tutoreiden ja fuksien yhteinen fb-yhteisö toimii tärkeänä tiedotuskanavana jo ennen opintojen alkua, liittykää sinne, niin saatte kasvot myös uusille fuksitovereillenne! Yhteisöstä tulee löytymään kaikenlaista hyödyllistä infoa, johon kannattaa tutustua jo ennen opiskelujen alkua. Jos et käytä Facebookia, ei huolta, sillä kaikki tärkeä tieto tavoittaa sinut myös sähköpostitse.

Tutorvastaavat

Meri Lounasvaara
lounasvaara.meri.p [at] student.uta.fi

         Täällä Meri, innokas tutorvastaavanne valmiina vuosikerran ’17 fukseille! Olen toisen vuoden opiskelija ja valinnaisten opintojen kokonaisuudeksi olen kaavaillut henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin teemakokonaisuutta. Jos et ole paljasjalkainen Manselainen, älä säikähdä! Itse saavuin tänne Tampereelle yksin, ihan untuvikkona ja ollaan tultu uuden kotikaupungin kanssa oikein hyvin toimeen. Vapaa-ajallani hengaan mahtavien cortexlaisten kanssa ja pingon aina vähän väliä kotikotikaupunkiini Espooseen. Intohimoni on kerätä niin paljon vastuujuttuja, että hiki välillä nousee otsalle, mutta kaikenlaisen kivan järkkäily on huippua! Elämässä parasta on aurinko, nauru, uudet vaatteet ja Game of Thrones (omistan jo Tyrion-haalarimerkin ja mun kanssa sarjan spekulointi erittäin suotavaa!).

Otto Laakso
laakso.otto.v [at] student.uta.fi

         Moikka! 🙂

Olen Otto, ja toimin Cortexissa tutorvastaavana sekä tapahtumatiimiläisenä. Aloitin psykologian opinnot viime syksynä, joten minulla on todella elävästi muistissa millaista oli aloittaa opiskelu Tampereella. Oma fuksivuoteni oli aivan mahtava, ja haluankin tehdä parhaani, että myös teillä tulevilla fukseilla on hauska ja mukava vuosi edessänne.

Olen alunperin kotoisin Lempäälästä, mutta suurimman osan elämästäni olen asunut Ylöjärvellä. Tampere, ja oikeastaan melkein koko Pirkanmaa, onkin siis minulle hyvin tuttua seutua. Autankin teitä mielelläni tutustumaan Tampereeseen, ja erityisesti Hervantaan, mikäli sinne haluatte joskus jostakin syystä mennä.

Kiinnostuksenkohteisiini kuuluvat psykologian lisäksi erityisesti musiikki ja suklaakeksit, ja musiikista pitikin alunperin tulla ammattini. Suklaakekseistä sen sijaan ei ole koskaan pitänytkään tulla ammattiani (Ne on vaan tosi hyviä).

Tutorit

Amanda Eronen
eronen.amanda.m [at] student.uta.fi

         Olen Amanda, toisen vuoden opiskelija ja yksi cortexin opintotapahtumavastaavista. Psykologian lisäksi olen käynyt sosiaalitieteiden valinnaisia opintoja liittyen ruumiillisuuteen ja seksuaalisuuteen. Vapaa-aikani kuluu pääosin urheilun, syömisen ja satunnaisen juhlimisen parissa. Tampereella olen asunut reilut kaksi vuotta, mutta alunperin olen kotoisin Siuntiosta.

Annika Jussila
annikajussila [at] hotmail.com

         Moro!

Oon Annika ja aloitan syksyllä 2017 viidennen (huh!) opiskeluvuoteni. Sivuaineiksi luin oikeuspsykologian ja perheopintojen perusopinnot, sillä ajattelin vielä kandivaiheessa hakeutuvani lastensuojelutyöhön. Noh, ei se täysin kuopattu idea ole vieläkään, mutta…

Oon paljasjalkainen tamperelainen, joskin opiskelin kandiksi susirajalla eli Itä-Suomen yliopistolla. Kolme vuotta ramppasin kahden kodin väliä ja haaveilin paluumuutosta, joka onneksi toteutui viime kesänä. Pääsi taas lähemmäksi perhettä ja Pyynikin näkötornin munkkeja.

Vapaa-ajalla viihdyn lenkkipolulla ja kuntosalilla ja rakastan myös penkkiurheilemista (erityisesti lätkää, hiihtoa ja keihäänheittoa). Musta saa seuraa lenkille ja kisakatsomoihin anytime!

Ootan (gradu)syksyä innolla teidän ansiosta, pian nähdään 😊

Erika Tasanen
erika.tasanen [at] gmail.com

         Morjens!
Olen Erika, paljasjalkainen tamperelainen ja 3. vuoden opiskelija. Sujuvan Tampereen murteen puhumisen ohella hallitsen hyvin velvollisuuksien välttelyn sekä Cortexin ainejärjestötilassa kahvin juomisen. Näiden lisäksi viihdyn hyvin kotona videopelejä pelaamassa sekä kuntosalilla rautaa nostelemassa. Sivuaineena luen tilastotiedettä ja sosiaalityötä. Minut voi pyytää kaveriksi kuntosalille, kahvia juomaan tai tietokoneella tai xboxilla pelaamaan. Syksyä innolla odotellessa!

Henna Minni
henna.minni [at] yahoo.com

         Heippa pienen pienet fuksit!
Mun nimi on Henna (tai Hennaminni tai HM) ja aloitan kolmannen vuoden (hui!). Mä oon lukenut enimmäkseen politiikan tutkimusta ja taloustiedettä sivuaineina, ja kannustan teitä hyödyntämään Tampereen yliopiston mahtavat valikoimat erilaisia kursseja. ”Oikeasta” sivuaineesta on aivan turha stressata meidän alalla, mutta sen sijaan kannattaa oikeasti tutustua valikoimaan ja napsia kursseja jotka kiinnostaa.
Mä tykkään tehdä luovia juttuja ja urheilla säännöllisen epäsäännöllisesti. Tervetuloa vaan katsastaan mun kanssa Niagarassa meneviä leffoja tai lenkkeilemään Pyynikille.
Mä oon kotoisin Vaasasta, mutta Tampereesta on kyllä tullut koti enkä täältä haluaisi lähteä mihinkään. Tampere on ihana kaupunki, josta löytyy vaikka ja mitä kiinnostavaa kun vaan jaksaa tutustua. Toivottavasti viihdytte yhtä hyvin kun mä oon viihtynyt!

Katariina Lakkala
lakkala.katariina.h [at] student.uta.fi

         Oon Kata, toisen vuoden opiskelija ja hieman hämmentynyt siitä että fuksivuoteni on ohi. Sivuaineena suoritan näillänäkymin jonkun SOC:n teemakokonaisuuden. Tuutoroinnin lisäksi olen rohmunnut nakkeja Cortexin tapahtumavastaavana sekä ainejärjestölehdessä, ja vähällä vapaa-ajalla tykkään mm. tanssitreeneistä, netflixistä ja ruuasta. Oon myös parantumattoman oululainen, mutta nykyään yhtä kotonani Tampereella!
Katja Pajunen
pajunen.katja.k [at] student.uta.fi

         Oon Katja ja toisen vuoden opiskelija. Sivuaineikseni olen valinnut tilastotieteen kokonaisuudeksi ja kansanterveystiedettä sitten jonkin verran.
Vapaa-ajalla tykkään urheilla ja ulkoilla (suom. kattoo netflixiä) ja jonkun uuden harrastuksen aloittamista suunnittelen. Suurinta onnellisuutta kuitenkin tuottaa berliininmunkit ja punaviini. Olen kotoisin Pirkkalasta eli ihan tästä Tampereen vierestä ja kävin lukioni myös Tampereella. Seutu on siis melko tuttua, mutta koti on tässä kaupungissa ollut vasta hetken.

Pia Jussila
jussila.pia.m [at] student.uta.fi

         Olen Pia, ja aloittelen parhaillaan viimeistä eli kuudetta vuotta psykologian opiskelijana. Sivuaineena olen opiskellut kansanterveystieteitä sekä sosiaalipsykologiaa, sukupuolentutkimusta ja muita yhteiskuntatutkimuksen erityisaloja. Tykkään harrastaa vähän kaikenlaista, mutta erityisesti liikunta, luonto ja erilaiset järjestöpuuhailut ovat lähellä sydäntä. Uusin harrastukseni on opetella tunnistamaan lintuääniä, ja se on myös aika hauskaa! Tampere on itselleni todella rakas paikka, ja toivoisin voivani asua täällä mahdollisimman pitkään myös valmistumisen jälkeen. Lempipaikkani Tampereella on ehdottomasti Kaupin lenkkeilymaastot.

Ronja Raitanen
raitanen.ronja.i [at] student.uta.fi

         Olen Ronja, puuhakas toisen vuoden opiskelija. Tuutoriuden lisäksi toimin tällä hetkellä myös Cortexin yritysyhteistyövastaavana sekä liikuntavastaavana. Luulin abikevääseen asti, että minusta tulisi luokanopettaja, mutta päädyttyäni psykalle olen ajatellut ikään kuin kompromissina tehdä sivuaineena aineenopettajan pedagogiset opinnot. Vapaa-ajalla tykkään lenkkeillä, jumppailla kuntosalilla, laittaa hyvää ruokaa ja bongailla söpöjä koiria (lue: kaikkia koiria). Olen kotoisin ihan Tampereen naapurista Nokialta, joten luonnollisesti myös Tampere on ollut tuttu paikka pienestä pitäen. Kuitenkin vasta viime syksynä opiskelemaan muutettuani Tampereesta on tullut minulle todella rakas kaupunki, ja jos saisin, asuisin täällä mieluusti vielä kiikkustuolissakin. Lempparipaikkani Tampereella on oma koti Petsamon kupeessa, ja hyvänä kakkosena tulevat Kaupin ja Rauhaniemen maisemat.

Tarina Rautionmaa
tarina.rautionmaa [at] gmail.com

         Moi!! Oon Tarina, ja vähän hämmentynyt siitä, että oon jo toisen vuoden opiskelija. Aika lentää kun on kaikkee uutta ja myös aika kivaa. Nautin inspiroivien luentojen lisäksi kuvataiteesta, mietiskelystä, korkealentoisista ideoista ja viinistä.

Mun suhde Tampereeseen on ollut hitaasti lämpenevä, mutta nykyään erittäin lämmin, kun oon alkanut huomata, että tää on ihan älyttömän siisti kaupunki. Parhaimmat paikat, jotka oon Tampereelta tähän asti löytänyt, on vanha tulitikkutehdas (joka on värikkäässä graffitiloistossaan niin kaunis!), Kaupin metsä, kesäinen koskipuisto sekä eräs Pyynikin rannasta löytämäni tunnelmallinen soutuvenelaituri.

Ootan ihan äärettömän innolla teidän tapaamista ja ens syksyn seikkailuja!

Tuomas Lukkari
lukkari.tuomas.v [at] student.uta.fi

         Oon Tuomas, neljännen vuoden opiskelija.
Ennen Tamperetta ja psykaa olin sellainen mystinen teekkari kaukaisessa Oulussa, mistä olen myös kotoisin. Vapaa-ajalla harrastan lähinnä aj-tilaa, kahvin juomista ja tietokoneella pelailua. Sivuaineen paukuttelin tilastosta.