Tutorit

Hei uusi Tampereen yliopiston psykologian fuksi! Tältä sivulta löydät syksyn 2019 tutoreiden esittelyt, jotta voit tutustua heihin jo hieman etukäteen. Tutorit auttavat fukseja pääsemään alkuun opinnoissaan ja tutustuttavat fuksit yliopistomaailmaan sekä tietysti uusiin opiskelutovereihin.

Tutoreiden ja fuksien yhteinen Facebook-ryhmä toimii tärkeänä tiedotuskanavana jo ennen opintojen alkua. Liity sinne, niin saat kasvot myös uusille fuksitovereillesi! Yhteisöstä tulee löytymään kaikenlaista hyödyllistä infoa, johon kannattaa tutustua ennen opintojen alkua. Jos et käytä Facebookia, ei huolta, sillä kaikki tärkeä tieto tavoittaa sinut myös sähköpostitse.

Pääset vuoden 2019 fuksien Facebook-ryhmään tästä.

Hyväksymme ryhmään tulleet jäsenpyynnöt vasta heinäkuun loppulla, sillä Tampereen korkeakoulujen yhdistymiseen liittyvien uudistusten vuoksi tutorit saavat opiskelupaikkansa vastaanottaneiden uusien opiskelijoiden yhteystiedot tavallista myöhemmin. Pahoittelemme viivästystä. Tutorit ovat yhteydessä uusiin opiskelijoihin mahdollisimman pian 🙂 Sillä välin voit tarvittaessa olla yhteydessä tutorvastaaviimme, joiden tiedot löydät alta.

Tutorvastaavat

Milla Väisänen
milla.vaisanen@tuni.fi

         Moikka oon Milla, Cortexin toinen tuutorvastaava. Opiskelen toista vuotta ja sivuaineena käyn filosofiaa (haaveilen myöskin oikeuspsykologiasta). Lempipaikka Tampereella on kotoisa Hervanta, jonne muutin opintojen alussa Kajjjaanista. Rakkain harrastukseni on tankotanssi, mutta sydäntä lähellä on myös leffamaratonit, lavatanssit ja kirpputorikierrokset.
Tapio Orava
tapio.orava@tuni.fi

         Etunimi Tapio ja sukunimi Orava, kutsukaa vaikka Kurreksi, koska niin ne kaikki muutkin tekevät :). Olen 22 vuotias ja tällä hetkellä elän vielä oman fuksivuoteni jälkihuuruissa, eli toinen opiskeluvuosi kohoaa edessäni täynnä (uhkia ja) mahdollisuuksia. Aikoina ennen rappiotani olen pelannut 6 vuotta jalkapalloa ja 6 vuotta lentopalloa, mutta nykyään harrastuksiini kuuluu lähinnä säännöllinen omatoiminen urheilu(n ajattelu) sekä kitaransoitto. Olen siis aina valmis vähintäänkin harkitsemaan liikkeellelähtöä ja yhteistä musisointia/laulelua, ottakaa rohkeasti yhteyttä jos kiinnostusta kummankaan saralta löytyy! Muita mielenkiinnonkohteitani ovat esimerkiksi valkosipuli, kirpeät asiat, Kossu Russian sekä teekkarikulttuuri. Tampereelle olen muuttanut opiskelemaan Jäälistä (Oulusta maantietämättömille) ja siksi yleensä pilaankin aina kaiken. Lempipaikkani Tampereella on ehdottomasti Herwood eli Hervanta. Miksi? Tulkaa ottamaan selvää! Tuutorilla tavataan 🙂 (Vitsin omistaa Max Liikka, kaikki oikeudet pidätetään.)

Tutorit

Päivi Aroalho
paivi.aroalho@tuni.fi

         Moikka!

Oon Päivi, ja syksyllä käynnistyy viides ja viimeinen opiskeluvuoteni. Olen siis tuutoriporukkamme senioreita, mutta se ei menoa hidasta! Multa löytyy kokemusta laaja-alaisesti opintojen eri vaiheista, ja mikäli kansainvälistyminen ja/tai vaihtoon lähtö yhtään houkuttelee niin tulkaa vetämään hihasta (itse lähdin heti fuksivuoden jälkeen vaihtoon, sekin on mahdollista!). Sivuaineeni (Sport and Exercise Science) suoritin Alankomaissa, minkä lisäksi oman yliopiston tarjonnasta mukaan on tarttunut esimerkiksi neurologiaa, genetiikan perusteita sekä kurssi peleistä ja pelillisyydestä.

Muutin Tuusulasta (tai no jos aivan rehellisiä ollaan niin Järvenpäästä) Tampereelle vuonna 2015, ja kyllähän tästä on koti tullut. Lempipaikkaa täällä on vaikea valita, sillä parhaat hetket on olleet ihmisten kanssa, eikä se katso paikkaa. Ihmiset ja poikkitieteellistyminen on olleet ehkä parasta Tampereella, ja tulette huomaamaan, että täällä on myös vilkas opiskelijaelämä 😉 Ja tykkään myös siitä, että herkullisia ruokapaikkoja löytyy joka nurkalta (ruoka best).

Syksyllä nähdään!

Milja Järvelin
milja.jarvelin@tuni.fi

         Moikka vaan 😀

Mun nimi on Milja ja olen maisterivaiheen opiskelija. Neljäs vuosi on jo paketissa, joten syksyllä alkaa mun viimeinen vuosi opiskelijana. Tällä hetkellä teen gradua ja haen harjoittelupaikkaa ensi keväälle, eli multa voi rohkeasti kysyä kaikkea eri vaiheen opintoihin liittyen. Sivuainekokonaisuuteni tein politiikan tutkimuksesta, mutta lisäksi kursseja on tarttunut mukaan muun muassa sosiaalitieteistä ja terveystieteistä. Harrastuksiini voi lukea ainakin pianonsoiton ja kirjallisuuden. Tykkään myös keikoilla tai konserteissa käymisestä, eli sellaiseenkin toimintaan saa musta helposti seuraa, jos haluaa vaikka tutustua Tampereen tapahtumatarjontaan.
Muutin Tampereelle Pohjois-Karjalan sydämestä Joensuusta. Vuosien varrella Tampereesta on kuitenkin tullut rakas kotikaupunki ja voisin väittää tuntevani Tampereen eri alueita jo todella hyvin. Jos joku paikka pitäisi lempipaikaksi valita, sanoisin ehkä Kaukajärven ja sen rannat. Siellä mieli lepää, ja etenkin kesäisin siellä saa aikaan ihan parhaat kävelyretket.

Nähdään syksyllä!

Pauli Ordén
pauli.orden@tuni.fi

         Heippu! Oon Pauli ja aloitan syksyllä toisen vuoteni psykologialla. Mun piti hakea psykalle tosi monta eli neljä (4) kertaa, sen hakemisprosessin aikana ja ennenkin sitä ehdin opiskella jos sun jonkinlaista eri yliopistoissa. Sivuaineita siis löytyy, isoimpina kokonaisuuksina opettajaopinnot, filosofia, elämänkatsomustieto, kirjallisuustiede ja luonnontieteet. Jos nämä kiinnostavat tulkaa nykäisemään hihasta, ja jos ei niin tulkaa silti!

Pitkä ja raskas hakemisprosessi oli kyllä sen arvoista, koska psykalla on ollut oikeesti mahtava olla! Hienoa, että tekin pääsette nyt kokemaan sen, toivottavasti tuutte fiilaamaan yhtä paljon kuin mä. 🙂 Oon kotoisin Kuopiosta mutta nykyään vahvasti tamperelaistunut, tämä on tosi kiva kaupunki opiskella ja elää.

Opintojen ohella teen töitä ja käyn paljon erilaisissa taidepöhinöissä. Jälkimmäisestä olen tehnyt myös itselleni ainejärjestöpestin, järkkään siis Cortexille kulttuuritapahtumia. Toivottavasti tulette heti syksystä alkaen ahkerasti kaiken maailman keikoille, museoreissuille ja kissanristiäisiin kanssani! Nähdään elokuussa. 😎

Tuuli-Kaisa Peltola
tuuli-kaisa.peltola@tuni.fi

         Heipsan!

Olen Tuuli-Kaisa, parhaillani lueskelen kandivaiheen viimeisiä kursseja, ja syksyllä tarkoitus olisi siirtyä virallisesti maisteriopintojen puolelle. Muutin pääkaupunkiseudulta Tampereelle opintojen ja järvimaisemien perässä muutama vuosi sitten, kun seikkailumieli sai lähtemään pois HSL-alueen lähijunaliikenteen ulottuvuuksista. Tampereesta onkin muodostunut itselleni aivan ainutlaatuinen kotikaupunki, jonka parhaana puolena voi pitää täällä asuvia ihmisiä ja hyvänä kakkosena monipuolista kahvilakulttuuria. Aivan ykkössuosikkiharrastukseni on tanssi, pianoa soittelisin jos sellaisen omistaisin! Muita kiinnostuksen kohteita ovat ruotsin ja tanskan kieli, joista ensimmäistä olen treenaillut vaihtovuonnani Göteborgissa ja jälkimmäinen on vaan muuten mukavan jännä kieli Duolingossa harjoiteltavaksi. Tein valinnaisten aineiden kokonaisuuden tilastotieteestä, ja loput valinnaiseni koostuvat yksittäisistä kursseista (logopediaa, kansanterveystiedettä, ranskaa, vaihto-opintoja). Jos vielä pitäisi valita jokin aine, kävisin ehdottomasti pedagogisia opintoja taikka lisää kansanterveystieteitä!

Emmi Vakkila
emmi.vakkila@tuni.fi

         Moikka, mun nimi on Emmi ja aloittelen nyt kolmatta (hui!) vuotta psykalla. Tutorina toimimisen lisäksi olen Cortexin Pipsy-vastaava eli ylläpidän yhteyksiä Pirkanmaan psykologiyhdistykseen ja toimin Pipsyn johtokunnan sihteerinä. Valinnaisiksi opinnoiksi minulle on valikoitunut yhteiskuntatutkimusta ja tilastotiedettä, lisäksi oikeuspsykologian kokonaisuus kiinnostaa. Olen rakastunut Tampereeseen (vaikka ennen pidinkin Turkua Suomen parhaana paikkana) ja tästä paikasta onkin tullut toinen koti pienen Isonkyrön lisäksi. Harrastan urheilua säännöllisen epäsäännöllisesti, matkustelen ja olen jatkuvasti menossa sekä keräilen (ja pyrin myös hoitamaan) viherkasveja. Kirsikkana kakun päällä, minulla on Pavlov-niminen tyttökissa.

Jenna Repo
jenna.repo@tuni.fi

         Moikka!

Olen Jenna ja minulla alkaa syksyllä kolmas vuosi psykologian opiskelijana. Olen alunperin kotoisin Iisalmesta, josta muutin tänne Tampereelle pari vuotta sitten. Aluksi pienehköltä paikkakunnalta tänne muuttaminen vähän jännitti, mutta nykyään Tampere tuntuu jo toiselta kodilta. Vapaa-ajallani viihdyn erityisesti liikunnan ja hyvien ystävien parissa. Valinnaisina opintoina opiskelen tilastotiedettä sekä erilaisia yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden teemakokonaisuuksien opintoja.

Juri Juutinen
juri.juutinen@tuni.fi

         Olen Juri Juutinen, iloinen tuutori syksyn 2019 fukseille! Ikää mittariin on ehtinyt kertyä 22 vuotta, joista tosin vasta viimeisin on kulunut psykan opintojen parissa. Tampereelle muutin Lahesta kuitenkin jo syksyllä 2016, joten Tampere (ja sen yöelämä) on ehtinyt tulla kohtalaisen tutuksi ja Tampere onkin tuntunut kodilta heti alkumetreiltä alkaen. Vapaa-aika kuluu ystävien, jääkiekon seuraamisen ja muun hauskan tekemisen merkeissä.

Janni Forsell
janni.forsell@tuni.fi

         Moi ihanat fuksit!

Olen Janni Forsell, toisen vuoden psykan opiskelija. Olen alun perin Lah(d)esta kotoisin ja muutin Tampereelle viime syksynä. Uusi kotikaupunkini on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen, ja koenkin tamperelaistuneeni hyvin (nysse-sanan käyttö ei tosin ole vielä ihan luontevaa). Mielenkiinnonkohteitani ovat esimerkiksi 70-luvun progerock, aj-tilassa hengailu, tummat ja ei-tummat oluet, leivosten syöminen, huone- ja ulkokasvit, epäsäännöllinen sulkapallon pelaaminen ja veden äärellä oleilu. Sivuaineeksi ajattelin ottaa logopediaa, mutta myös muut aineet, kuten tilastotiede ja kielet, kiinnostavat.

Syksyllä nähdään! 🙂

Elisa Vaalasmaa
elisa.vaalasmaa@tuni.fi

         Heips!

Olen Elisa ja aloitan syksyllä toisen vuoden opinnot. Olen vuoden vanha tamperelainen ja tänne muutin Uudeltamaalta Pornaisista. Pikkuhiljaa alkaa Tampereen kadut olla tuttuja, ja mikä mahtavinta, Tampere on tuntunut alusta asti kodilta! 😍

Toimin Cortexissa opintotapahtumavastaavana eli järkkäilen psykan opiskelijoille kivoja opintotapahtumia muiden opintotapsojen kanssa. 😊 Valinnaisainekokonaisuuden kanssa oon vielä ihan ulalla, mutta ehkä ensi vuonna selviää, haluanko lukea enemmän logopediaa, tilastotiedettä vai kenties sosiaalitieteitä…

Vapaa-ajalla yritän tasapainottaa opiskelurytmiä ryhmäjumpilla ja lenkkeilyllä. Mun kanssa saa siis ehdottomasti tulla mukaan Atalpaan jumppaamaan! Rakastan suklaata, koiria ja neulomista. Tampere on myös opettanut mut nauttimaan pyöräilystä!

Kivaa nähdä syksyllä! ❤

Tiina Heikkinen
tiina.heikkinen@tuni.fi

         Moikka!

Oon Tiina, kirjoitushetkellä vielä pieni fuksipallero, mutta syksyllä aloittelen toista vuottani. Suurimman osan elämästäni oon asunut Suomussalmella ja tunnen suunnatonta kotiseutuylpeyttä, mutta tykkään Tampereestakin hirmu paljon. Lempipaikkoja täällä on Pyynikki ja kaikki ihanat kahvilat, joita esittelisin mielelläni muillekkin! Vapaa-ajallani tykkään kulkea kuntosalilla, viihdyttää naapureitani laulamalla ja toisinaan myös ulkoilla kameran kanssa. Sivuaineeksi oon aloittanut tekemään kokonaisuutta sosiaalitieteistä, mutta oikeuspsyka houkuttelisi myös kovasti. Ekan vuoden aikana oon eksynyt myös ainejärjestöhommiin kulttuurivastaavaksi, ja ootan tosi kovasti syksyä, jotta päästään järkkäämään kaikkia uusia ja hauskoja tapahtumia!
Nähdään siis silloin 🌞